Julegyser mod Mors-Thy

HÅNDBOLD: Årets sidste kamp for Nordsjælland Håndbold blev spillet fredag aften i Sparekassen Thy Arena i Nykøbing Mors. Det blev et sandt drama i de sidste sekunder.

Efter en lang køretur i det snedækkede kolde Danmark landede Nordsjælland Håndbold fredag i Nykøbing Mors, hvor Mors-Thy – ligaens nr. 12 – ventede.

De to hold fulgtes ad indtil små 10 min. før pausen, hvor stillingen var 8-8 herefter trak Nordsjælland fra og med 5 min. igen var Nordsjælland Håndbold foran med 9-12. De 12 mål godt fordelt på skytterne fra NH. NH kunne ikke holde forspringet idet Mors-Thy fik reduceret til 11-12. Kristian Olsen bragte NH foran med 11-13, men Mors-Thy fik reduceret på et straffe til 12-13 og samtidig blev NH ramt af en af sine fem udvisninger.

Tæt opgør
NH startede således 2. halvleg med en udvist spiller og Mors-Thy fik udlignet inden for det første min, så igen var holdene lige – 13-13. De to hold fulgtes ad med skiftende føringer, men efter et kvarter havde NH fået lidt mere styr på tingene og fik bragt sig i spidsen med 21-24. Mors-Thy tog herefter time out og det skulle vise sig at det var en god disposition, idet holdet efterfølgende fik tilkæmpet sig et straffe og samtidig fik en NH-spiller udvist.

Dyre 10 minutter
De sidste 10 min. skulle vise sig af blive ”dyre” for NH for med 5 min. igen havde Mors-Thy indhentet NH og endda bragt sig foran med 28-27 – holdets topscorer Nichlas Hald kunne simpelthen ikke ramme netmaskerne.

Carl-Emil Haunstrup fik med små to min. igen udlignet og i det efterfølgende angreb bragte Gustav Wedel Bruun NH foran 28-29. I det efterfølgende angreb og med under et min igen fik Mors-Thy igen udlignet til 29-29. Simon Dahl tog med 16 sekunder igen time out for at få sat tropperne op til det afgørende angreb inden slutfløjt, men desværre lykkedes det ikke idet der blev dømt en regelfejl modl NH i det sidste sekund l stillingen 29-29.

Lidt ærgerligt set med NH briller at de ikke fik lukket ”sækken”, hvor de er foran med 3 mål.

Slutresultatet af kampen blev af de to hold delte lige over – 29-29 – og nu kan spillere og ledere gå på en lang juleferie, idet næste gang holdet igen skal i ilden i HTH-ligaen er den 4. februar 2023, hvor Skanderborg Aarhus komme på besøg. Årsagen til den lange pause skyldes VM som afvikles i januar mdr. 2023.

NH ligger med deres sidste kamp i år fortsat næstsidst – 18 kampe 9 point. Lemvig-Thyborøn ligger lige over med 17 kampe 10 point, Mors-Thy 18 kampe 11 point.

Matchfakta:
Målscorere: Kristian Olsen 8, Jeppe Cieslak 4, Carl-Emil Haunstrup, Nichlas Hald og Tim Rantala hver 3, Tobias Jørgensen, Julius Mørch, Gustav W. Bruun og Matias Campbell hver 2.

Udvisninger: 5 til hvert af holdene

Straffe: 5 til Mors-Thy hvoraf 4 blev udnyttet og 1 til Nordsjælland Håndbold som gav mål.

Tilskuere: 1171.