Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Lokalpolitikere om morder: Han opførte sig mærkeligt

HELSINGE: Både Ole Præst, tidligere formand i DF, og Brian Lyck Jørgensen, byrådsmedlem for samme parti, kendte til Preben Byskov. Begge karakteriserer han som humørsvingende. Preben Byskov skød i går, mandag, tidligere Venstrepolitiker Poul Erik Schwærter; ifølge Preben for ikke at have hjulpet ham med erstatningssagen.

Ole Præst (Pressefoto-DF)

Ole Præst og hans kone, byrådsmedlem Jonna Præst (DF) kendte ganske godt til Preben Byskov, som flere gange havde talt med parret om den jordforurening, som Preben mente var skyld i, at han i sine sene dage var stavnsbundet til sin usælgelige bolig klods op af Helsinge Hallerne på Idrætsvej 19.

– Han kom sågar med en flaske vin, da Jonna havde 70 års fødselsdag her til sommer, forklarer Ole Præst, der ingen tegn kunne se på, at der skulle være noget galt med manden.

RELATERET LÆSNING: Morder efter drab af tidligere venstrepolitiker: Han svigtede mig

– Han har været lidt svingende, men jeg har ikke selv følt mig truet af ham. Vi har altid haft smil på, selv om vi kunne tage nogle diskussioner, forklarer Ole Præst, der derfor kun kan gisne om, hvad der fik ham til at tage så voldsomt et trin.

– Der er ingen tvivl om, at den gamle Helsinge kommune ikke har behandlet ham ordenligt. De have et åbent overløb, og så lukkede de af for et dræn, som løb over og ind til ham. Men jeg har ikke haft fat i sagen, siden der skulle laves nogle jordprøver, forklarer Ole Præst, der oplyser at det er for en to års tid siden, han gled ud af sagen.

– Det er fra den gamle Helsinge Kommunes tid, men også i Gilleleje så man, at kommunen lavede masser af aftaler, som ikke blev skrevet ned. Det gjorde man i de små kommuner, forklarer han til Netavisen Gribskov. 

Brian Lyck Jørgensen: Jeg fik en dårlig fornemmelse
Også byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen (DF) har haft Preben Byskovs sag inde på livet. Han husker især et møde, han havde med Preben på rådhuset tilbage i 2017.

Brian Lyck Jørgensen (O).

– Min oplevelse af Preben, og jeg har kun mødt ham i forbindelse med forureningssagen dengang jeg var formand i Teknisk Udvalg tilbage i 2017. Vi havde egentlig et godt møde, og han virkede glad og tilfreds bagefter. Jeg følte, at der var kommet lidt skub i sagen, men et par dage efter får jeg et par meget mystiske mails, hvor han bliver sur over de ting, vi talte om. Og så kunne jeg godt fornemme, at der var noget, der ikke var helt normalt, forklarer Brian Lyck Jørgensen til Netavisen Gribskov.

Han kan ikke huske ordlyden på mailene, men budskabet var nok til, at han tog kontakt til embedsfolket på rådhuset.

– Jeg kan ikke huske helt, hvad han skrev, men det var nok til, at jeg tænkte, at det da var en mærkelig vending. Jeg talte med embedsfolket på rådhuset og hørte om de havde talt med Preben i mellemtiden, og jeg fik at vide, at ‘sådan var Preben’. Han kunne godt være utilregnelig.

Brian Lyck Jørgensens kendskab til sagen slutter efter kommunalvalget samme år, hvorefter der kom en ny formand for det tekniske udvalg.

– Men jeg tænkte, at sagen sikkert var løst. Jeg hørte i hvert fald ikke fra ham igen, forklarer Brian Jørgensen, der for sidste gang mødte Preben kort før kommunalvalget.

– Jeg møder Preben i forbindelse med kommunevalget, hvor vi alle havde gadekampagner, og her ville han slet ikke snakke med mig, for jeg var en idiot. Jeg tænkte igen, at det var noget mærkeligt noget, slutter Brian Lyck Jørgensen, der ikke hørte fra Preben Byskov siden.

Seneste nyheder:

Tip os!